Amersfoort
0616946704
coach [at] marjolijnpeters.nl

Samen onderzoeken versterkt jullie relatie.

Een gezin is de basis, het thuis, voor alle gezinsleden. Als één van de gezinsleden uit balans is, dan heeft dat impact op alle gezinsleden. In de praktijk zie je dan dat de gezinsleden rekening met elkaar houden, elkaar steunen en elkaar helpen om weer in balans te komen. Die veerkracht is heel mooi om te mogen ervaren, het geeft een gevoel van geborgenheid en veiligheid.

Onbalans vraagt veel van iedereen.

Ook als een gezinslid langere tijd uit balans is, is er de verbondenheid en de liefde voor elkaar. De onbalans vraagt veel van de gezinsleden. De kans is groot dat de andere gezinsleden ook uit balans raken. Als ouder ben je en voel je je verantwoordelijk voor de stabiliteit bij jullie thuis, voor de warmte, de gezelligheid, de geborgenheid. Wat doe je als je ziet dat de onbalans blijft?

Het is belangrijk om de symptomen van de onbalans te herkennen als symptomen. Het zijn uitingen van een onderliggende oorzaak. Bij de volwassenen kan het bijvoorbeeld een zorg zijn rondom werk of relatie, je kunt ook (onbewust) geraakt zijn in oude pijn. Bij kinderen kan het bijvoorbeeld een uiting zijn van: niet goed weten wat je plek of je taak is binnen het gezin, onvoldoende uitdaging krijgen op school, je zorgen maken over één van de andere gezinsleden, ziekte.

Als gezinsleden is het belangrijk om uit de strijd te blijven, hoe moeilijk dat soms ook is. Strijd drijft jullie verder uit elkaar. Herken je het gedrag van je kind niet? Zie het als een roep om hulp, ook al weet je nog niet precies wat er aan de hand is. Beloof de gezinsleden dat jullie, als ouders, gaan uitzoeken wat er aan de hand is. Zorg dat je kind(-eren) voelen en weten dat ze veilig zijn bij jou/ jullie.

Familieopstellingen met het hele gezin.

Familieopstellingen helpen je, om dat wat je gezin zo uit balans brengt, te onderzoeken. De inzichten die je krijgt zullen je helpen om de balans weer te gaan herstellen.

Het mooie van deze manier van werken is dat je geen uren hoeft te praten om stapjes mogelijk te maken. Er is niet één gezinslid dat de verantwoording draagt voor het oplossen van het probleem (individuele therapie), maar alle gezinsleden werken samen en dat verstevigt jullie band.

Eerdere ervaringen.

Gezinnen geven aan dat de sfeer thuis veranderde na de opstelling. Zo was er bijvoorbeeld minder strijd, meer rust aan tafel, duidelijk minder ruzie tussen de kinderen, pakten de ouders de regie weer terug en luisterden de kinderen beter.

Praktische informatie

Familieopstellingen met het gezin kunnen zowel op individuele basis als in een groep worden gedaan. Wil je familieopstellingen eerst een keer meemaken voordat je zelf een vraag inbrengt? Dat kan! Kies dan voor deelname als representant.

Vooraf wil ik graag even contact met je/ jullie hebben. Het is voor mij fijn om de situatie al een klein beetje kennen (gezinssamenstelling, leeftijd en namen van de gezinsleden), dat helpt 'ruis' tijdens de opstelling te voorkomen.

Kijk in de agenda voor mijn werktijden, de data en de tijden van de groep en de tarieven. 

WOWcoaching & opstellingen
Mookhof 3, 3826KB AMERSFOORT
0616946704 | coach [at] marjolijnpeters.nl
Ook te volgen op Facebook

Copyright © 2007