Duizendguldenkruid 51
3824 NM Amersfoort
0616946704 | coach [at] marjolijnpeters.nl
Corona maatregelen

Een fijne workshop om contact te maken met een innerlijk deel van jezelf.

De workshop

In mijn praktijk kom ik regelmatig mensen tegen die graag meer contact willen met hun innerlijke kind. Heb je trouwens al gezien dat de afkorting voor innerlijk kind 'IK' is?

Een vraag die vaak gesteld wordt is; 'Hoe doe je dat, contact leggen met je innerlijke kind?'

Eerste stap

De deelnemers hebben zich voorgesteld aan de hand van hun voornaam, wat die voornaam voor ze betekent en wat ze vandaag willen ontdekken of doen met hun innerlijke kind. Er is direct sprake van onderlinge herkenning. En dat stelt de aanwezigen duidelijk op hun gemak. Iedereen voelt de onderlinge verbinding.

Oefening één - ontspanning

Nu we elkaar wat beter kennen doen we een ontspanningsoefening, een geleide meditatie om contact te maken met je lijf en je innerlijke weten. Bij de deelnemers gebeurt al het één en ander. Er zijn enkele stille tranen en diepe zuchten. Als iedereen klaar is met voelen is er, voor degene die dat wil ruimte om te delen wat er zojuist ervaren is. Voor mij als begeleider is duidelijk te zien dat er nu al veel gebeurt bij de deelnemers.

Oefening twee - brief schrijven

We gaan een brief schrijven, een brief aan je 'roots' of een brief als volwassen toeschouwer aan jezelf als kind. En weer gebeurt er veel bij de deelnemers. Eén van hen zegt niet te weten wat te schrijven, ze heeft echt geen idee wat ze op papier moet zetten, ze heeft geen inspiratie. Een ander gaat direct aan de slag en kan nauwelijks snel genoeg schrijven, zoveel heeft ze te vertellen. Weer een ander neemt nog even een momentje voor zichzelf, gaat zitten met de ogen dicht en ademt goed door. Er is iemand die al voor de derde keer begint aan de brief. Als uiteindelijk iedereen een plek heeft gevonden om de brief te schrijven wordt het stil.

Als de brieven klaar zijn komen we bij elkaar. Voor degenen die dat willen is er de tijd om de brief voor te lezen. Degene die geen inspiratie had is één van de mensen die haar brief voorleest. De anderen zijn geraakt door haar verhaal. En dat raakt de schrijfster, dat ze gezien en gehoord is, dat ze er mag zijn met haar verhaal, dat ze niet gek is, dat ze steun, bedding en verbinding krijgt van anderen. Er zijn meer mensen die hun brief willen voorlezen. Daarna is het tijd voor pauze.

Oefening drie - contact met je innerlijke kind

Na de pauze gaan we werken met de 'Inner Child' kaarten van Isha Lerner & Mark Lerner (zie afbeelding). Iedereen krijgt de kans om een kaart te trekken. Dat kan op basis van intuïtie, met gesloten kaarten. Het kan ook met de kaarten open en dan kijken welke kaart je het meeste aanspreekt. Eén van de deelnemers vindt het prettig om de kaart te bekijken, in zich op te nemen, de tekst in het boekje te lezen en er verder niet over te praten. Anderen vertellen welke aspecten van de kaart ze het meeste opvalt. Soms wordt de verklarende tekst voorgelezen, soms wordt verteld wat de tekst voor de lezer betekent. Iedere deelnemer kiest de eigen manier om met de kaart om te gaan. En die mogelijkheid wordt als heel fijn ervaren. Dat je het op je eigen manier mag doen, dat daar ruimte voor kan zijn, dat het goed is dat je niet alles wilt delen, dat er geen aanpassing gevraagd wordt door de groep.

Resultaat

De avond sluiten we af met een rondje. Is er nog iets dat iemand nodig heeft? Wil er nog iemand iets delen? De deelnemers gaan vol met nieuwe indrukken en ervaringen naar huis. Ze hebben contact gelegd met hun innerlijke ik. Op momenten was dat verdrietig, mooi, krachtig, fijn, thuiskomen in jezelf, nieuw, ontdekken. Er wordt gevraagd of er nog een avond komt.

WOWcoaching & opstellingen
Duizendguldenkruid 51, 3824 NM AMERSFOORT
0616946704 | coach [at] marjolijnpeters.nl
Ook te volgen op Facebook

Copyright © 2007